Politică

Moscova anunță că patru firme din Orhei vor putea exporta fructe în Rusia / De ce SIS, Fiscul sau Procuratura nu-i verifică la sânge pe „afaceriștii” orheieni?

Patru firme din raionul Orhei au trecut de partea fasciștilor ruși și au primit acceptul Moscovei să exporte fructe și legume în Federația Rusă, începând cu 13 octombrie 2022, potrivit deciziei Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse „Rosselhoznadzor”.

Astfel, potrivit Rosselhoznadzor, va fi reluat importul în Rusia de fructe și legume de la întreprinderile din Orhei: „SRL AGRO-DENISIMUS”, „SRL LAURAGRO”, „SRL ODL–AGRO” și „GT JOSAN MAXIM ANDREI”.

„În baza rezultatelor activității desfășurate de Rosselkhoznadzor, la firmele deja deschise (pentru import în Rusia n. red.) în 7 octombrie 2022 s-au adăugat alte patru întreprinderi din raionul Orhei, cu livrarea de produse din care nu au fost depistate obiecte de carantină”, a anunțat „Rosselhoznadzor” într-un comunicat emis pe 12 octombrie.

Societatea cu Răspundere Limitată „AGRO-DENISIMUS” a fost fondată în anul 2003, în localitatea Cucuruzeni, raionul Orhei. Se ocupă de cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de semințe oleaginoase.

Societate cu Răspundere Limitată „LAURAGRO” a fost fondată în anul 2006 și înregistrată în raionul Orhei, localitatea Crihana. Administratorul este Palii Tamara. LAURAGRO S.R.L. se ocupă cu cultivarea fructelor cu semințe şi sâmbure.

Societatea cu Răspundere Limitată „ODL-AGRO” a fost fondată în anul 2011. Administrator este Popa Ştefan, iar adresa juridică este municipiul Chișinău.

Potrivit deciziei Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse, „Rosselhoznadzor”, din 7 octombrie a fost reluat importul în Federația Rusă a fructelor și legumelor moldovenești doar din raionul Orhei.

Ar trebuie ca instituțiile statului să verifice la sânge activitatea „afaceriștilor” care au acceptat să facă afaceri cu fasciștii din Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *