CSI / Rusia

Moscova cere Washingtonului să facă lumină asupra tuturor încălcărilor sale de drepturi ale omului

Rusia cere de asemenea Washingtonului să facă lumină asupra tuturor încălcărilor sale de drepturi ale omului. Raportul Senatului american dat publicității marți a provocat reacții vii în întreaga lume. Și reprezintă o ocazie bună pentru Rusia, aflată în conflict cu Occidentul în dosarul ucrainean, de a ‘întoarce favoarea’ SUA, care au fost prompte în a denunța încălcări ale drepturilor omului în Rusia.

‘Conținutul (raportului) este șocant’, a subliniat responsabilul pentru drepturile omului din cadrul Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, Konstantin Dolgov. ‘Informațiile publicate sunt cea mai recentă dovadă a unor încălcări crude sistematice ale drepturilor omului de către autoritățile americane’, a denunțat el.

În opinia ministrului adjunct rus, această situație este stânjenitoare pentru ‘pretenția SUA de a fi susținătoarele ‘stindardului democrației’; este departe de a fi realitatea’. Purtătorul de cuvânt al diplomației ruse Aleksandr Lukașevici a apreciat că și caracterul secret al informațiilor publicate ‘subliniază importanța abuzurile suferite de deținuți’. SUA ‘afirmă peste tot că sunt excepționale (…) dar aceasta înseamnă mai degrabă că nimeni nu este perfect’, a opinat el.

Presa rusă a comentat cu același ton publicarea raportului, notând că ‘nu este ceva neobișnuit pentru americani să se poziționeze deasupra normelor internaționale’, după cum a relatat joi principalul canal de informații Rossia 24. Tensiunile dintre Rusia și SUA au atins cel mai ridicat nivel de la anexarea de către Moscova a peninsulei ucrainene Crimeea, pe fondul unui referendum considerat ilegal de comunitatea internațională, în frunte cu Washington.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *