Cultură

Mozart a ajuns la Chisinau

Pe 17 septembrie, Teatrul Republican de papusi „Licurici” isi va deschide cea de-a 65-a stagiune. Ea va incepe cu premiera spectacolului „Flautul fermecat” dupa Wolfang Amadeus Mozart.

Avanpremiera spectacolului a avut loc pe 28 iulie. Solicitat de TIMPUL, Titus Jucov, director artistic si prim-regizor al teatrului, ne-a spus ca e vorba de un spectacol montat de regizorul din Iasi, Tomita Hogea. Coloana sonora e semnata de sotia acestuia, Anda Tabacaru-Hogea, regizoare la Opera Nationala din Bucuresti, iar scenografia – de Angela Josanu. Partiturile vor fi interpretate de cantaretii Operei Nationale din Bucuresti. In spectacol, ne-a spus Jucov, este antrenata toata trupa teatrului.
Spectacolul e realizat dupa opera pentru copii „Flautul fermecat” de Mozart. „Am lucrat la acest spectacol mai bine de un an de zile. Ma bucur ca am gasit aceasta ambianta dintre cei doi regizori, care au facut un spectacol de zile mari”, ne-a mai spus Titus Jucov.

Pana atunci, trupa teatrului va participa la un festival de teatru din Brest. Imediat dupa asta, ea va pleca la un festival international din Simferopol si la altul din Bucuresti.

Potrivit directorului teatrului, „Flautul fermecat” constituie o adevarata surpriza pentru copii. Alaturi de parinti, ei vor avea posibilitatea sa savureze inca o data admirabila muzica a marelui compozitor austriac, interpretata cu mult har de cei mai buni solisti ai Operei Nationale din Bucuresti.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *