Actualitate

NASA a povestit despre uriașa explozie de meteor în Kamciatka, pe care rușii nu au observat-o

În timpul exploziei meteoritului, acesta a eliberat în atmosfera de 10 ori mai multa energie decât bomba atomică de la Hiroshima. Johnson a explicat că meteoriti de asemenea dimensiune cad pe Pământ de două-trei ori în 100 de ani.

NASA a explicat că meteoritul a intrat în atmosfera Pământului pe 18 decembrie în jurul prânzului la o viteză de 32 de kilometri pe secundă, în unghi foarte mic de șapte grade. Distrugerea meteorului și formarea undelor de șoc au avut loc la o altitudine de 25,6 kilometri deasupra suprafeței planetei. Puterea exploziei a fost de 173 kilotone (echivalent TNT).

Explozia a eliberat 40% din energia meteorului din Celiabinsk (Rusia), care s-a prăbușit pe Pământ în 2013. De data aceasta dezastrul natural s-a produs deasupra Marii Bering, astfel încât explozia meteoritului nu a provocat rezonanță publică.

Explozia în atmosferă a fost înregistrată de sateliții militari americani, după care Pentagonul a transmis NASA informațiile despre incident. De asemenea, căderea meteorului a fost filmată și de satelitul japonez Himawari.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *