Politică

Natalia Gavrilița: Dacă vom fi votaţi, vom guverna câteva săptămâni, apoi ne vom da demisia

În cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova, Natalia Gavrilița a spus că își va prezenta demisia la câteva săptămâni dacă echipa formată de ea va primi vot de încredere în Parlament, pe motiv că un Guvern învestit nu poate funcţiona în lipsa unei majorităţi parlamentare.

„Mergem hotărât spre anticipate, care sunt necesare pentru a curăța clasa politică și pentru a aduce o majoritate de deputați în Parlament, care să aibă grijă de interesul cetățenilor. Dacă CC va spune că decretul de desemnare este constituțional, imediat voi depune, din nou, solicitarea de învestire a Guvernului”, a spus Gavrilița.

Candidata desemnată la funcția de premier spune că pentru cea de-a doua tentativă de învestire a Guvernului miza este mult mai mare, astfel deputații vor arăta dacă își doresc cu adevărat alegeri parlamentare anticipate.

„Orice Guvern de tranziție doar prelungește termenul până la anticipate, dar nu rezolvă problema. În cazul în care vom fi votaţi, suntem pregătiţi cu un program anticriză şi cu un set de măsuri anticorupţie, pe care le-am implementa imediat, în primele săptămâni și am arăta lipsa unui suport în Parlament. Nu știu cum socialiştii cu Şor ar vota pentru crearea Tribunalului anticorupţie. În acest caz Guvernul și-ar da demisia. Suntem pregătiți pentru a guverna câteva săptămâni, ulterior ne vom da demisia sau vom fi demiși”, a declarat Natalia Gavriliţa.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *