Politică

Natalia Gavriliță (PAS), mesaj RUȘINOS în limba rusă despre „poporul moldovenesc”

Pretextul pentru a promova în mediul rusofon tezele staliniste despre „poporul moldovenesc”, cu care vorbitorii rușii anti-români se simt obișnuiți, că doar n-o să le zicem adevărul, să-i supărăm în prag de alegeri, este un „program de dezvoltare, propus de Președintele Maia Sandu”.

Gavriliță, nu este prima persoană din PAS, care vorbind în rusă recurge la tezele scârboase ale comuniștilor care au încercat să deznaționalizeze românii din Basarabia. Start-ul l-a dat chiar Maia Sandu, care fiind în UE, ne-a „luminat” că ar exista „poporul moldovenesc. Ulterior, Popșoi, la lansarea PAS a declarat că în R. Moldova există două etnii – moldovnească și românească. Natalia Davidoci, locul 11 în lista PAS, consideră că anexarea Basarabiei de către URSS, ca urmare a pactului Hitler-Stalin, a însemnat… eliberare. Iar ieri, am aflat cum vede problema Natalia Gavriliță, care folesește sintagma „молдавскому народу” (poporul moldovenesc).

Programul de dezvoltare al Maiei Sandu?

Se pare că există un program de dezvoltare al Maiei Sandu, și el urmează a fi implement, de cine altcineva dacă nu de PAS. Dacă ne uităm peste programul electoral al Maiei Sandu din anul 2020, o sa vedem că nu există niciun fel de program de dezvoltare. Cele câteva „obiective naționale” sunt extrem de generale – dreptate, disciplină, locuri de muncă, pensii, modernizarea satelor și scoaterea Moldovei din izolare.

În ce constă „programul Maiei Sandu” , dacă ar fi s-o credem pe Gavriliță?

– Canalizare, WC-uri în școli
– „Drumuri bune” (2800 km de drum național și 3000 km de drumuri prin sate)
– 2 poduri peste Prut, și 1 pod peste Nistru
– Iluminat stradal pe 10 000 km

Aceste promisiuni sunt niște povești electorale, inventate în campanie, pentru a pretinde că Maia Sandu are un program de dezvoltare și el trebuie implementat de PAS. Se știe că Președintele R. Moldova are prerogative formale – comandatul suprem al armatei, reprezintă R. Moldova în relațiile externe și decide cine va fi premier. Președintele nu are nicio atribuție în a construi poduri, a repara drumuri și a pune becuri pe marginea șoselelor. 

Mai grav, Natalia Gavriliță se alătură celorlalți moldoveniști primitivi care consideră că există un „popor moldovenesc”. Votanții ce aderă la identitatea românească și vor decide să-și dea votul pentru acești pseudo-politicieni, foarte repede după alegeri vor înțelege ce prostie au făcut. Cine e atât de cinic și nesimțit în campanie, va fi de zece ori mai rău după ce se vede ales. 

Mihai Ștefănescu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *