CSI / Rusia

Nave de război ale Marinei ruse au intrat în Marea Mânecii

Escadra Flotei de Nord, condusă de nava antisubmarin ”Severomorsk”, a trecut prin Strâmtoarea Pas-de-Calais și se află acum în apele neutre ale Golfului Senei, așteptând să se domolească o furtună, precizează agenția rusă de presă.

”În timpul ancorării, echipajul întreprinde o serie de exerciții privind modul de reacție la infiltrarea de submarine și exersează tehnicile de supraviețuire în caz de inundații sau incendii”, se afirmă într-un comunicat al Flotei de Nord, citat de RIA.

Reuters anunță că Marina rusă nu a putut fi contactată pentru comentarii, iar Ministerul rus al Apărării a refuzat să facă vreun comentariu în legătură cu informațiile.

În schimb, Marina franceză a confirmat locul unde se află navele, spunând că nu este ceva neobișnuit prezența unor nave de război rusești în Marea Mânecii. ”Ei nu fac exerciții. Așteaptă doar într-o zonă unde ei se pot afla de mai multe ori pe an”, a declarat serviciul de presă al Marinei franceze.

Reuters comentează că armata rusă ”și-a arătat mușchii” recent, NATO relatând despre mai multe incursiuni întreprinse de avioane de vânătoare și bombardiere rusești. Suedia s-a repezit să găsească un submarin, în ceea ce localnicii au spus în glumă ”Vânătoarea de (revoluționari) roșii din octombrie”.

Manevrele rusești au loc după luni de zile de tensiuni crescânde în legătură cu Ucraina, de la care Moscova a ocupat și anexat Peninsula Crimeea la începutul acestui an și unde îi susține pe separatiștii proruși înarmați care luptă împotriva guvernului de la Kiev.

Majoritatea țărilor din flancul de nord-vest al Rusiei au în vedere o creștere a cheltuielilor militare, contrar reducerilor drastice din ultimii ani, după ce criza ucraineană a reaprins tensiunile Războiului Rece.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *