Opinii și Editoriale

Ne luăm tezaurul furat de Moscova înapoi ! Redarea demnității și onoarei naționale

Rezoluția adoptată de Parlamentul European, care solicită Rusiei să returneze României tezaurul furat, reprezintă o recunoaștere a importanței imense pe care o are acest patrimoniu pentru noi, poporul român.

Această rezoluție prin care tezaurul furat României se va întoarce acasă nu este doar o victorie pentru țara noastră, ci și un pas crucial în demersul de lungă durată pentru recuperarea unui patrimoniu inestimabil ce ne aparține de drept. Este un demers care a pornit de la o inițiativă a europarlamentarului Cristian Terheș, care pe data de 08 noiembrie 2023 a introdus tema retrocedării tezaurului României deținut ilegal de Rusia pe agenda Parlamentului European, solicitând într-un discurs Comisiei Europene și Parlamentului European ca, în colaborare cu Guvernul României și Banca Națională a României, să se folosească de toate mijloacele diplomatice și juridice disponibile pentru a repara această nedreptate, iar tezaurul național al României să se întoarcă din Rusia acasă.

Tezaurul nu este doar un ansamblu de obiecte de valoare, ci reprezintă o parte integrantă a identității și istoriei noastre naționale.

Pierderea acestuia, în urma evenimentelor istorice, a lăsat o rană deschisă în memoria colectivă a națiunii noastre, o rană care poate fi vindecată doar prin returnarea sa.

Un prim pas semnificativ în această luptă de lungă durată a fost făcut și el ne oferă speranța că dreptatea va triumfa, iar tezaurul românesc va fi, în sfârșit, returnat acasă.

Lupta pentru returnarea tezaurului este, pentru mine, o cauză națională și trebuie să unească întregul popor român.

AUR se va asigura că rezoluția produce efecte în mod real

Tocmai de aceea, prin europarlamentarii pe care AUR îi va trimite în Parlamentul European după data de 9 iunie, ne vom asigura că această rezoluție nu va rămâne doar la nivelul unei declarații politice, ci că ea va produce și efecte în mod real.

Lupta pentru repatrierea tezaurului este o luptă pe care o ducem pentru a ne onora trecutul, pentru a ne respecta eroii și pentru a ne construi un viitor în care fiecare fragment de istorie și cultură este la locul său de drept: în inima României.

Ca români, avem datoria să ne păstrăm istoria vie și să o transmitem generațiilor viitoare ca simbol al mândriei și al neclintitei noastre identități naționale.

Împreună vom continua să luptăm pentru dreptate și pentru onoarea națională!

Mergem (și) după tezaurul furat României până la capăt!

georgesimion.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Fasss electoral ! Rusii nu vor da nimic inapoi decat cand ajung cu spatele la zid. Deocamdata nu se pune problema. Poate, vreodata, cand Rusia se va dezmembra, vulturii sa-i imparta hoitul si asa sa-i ia si aurul. Prosti am avut si in trecut. Cum de s-au gandit sa trimita aur in Rusia ? Cat de prosti puteau fi si atunci, incat sa creada ca rusii vor inapoia ceva. Rusia este un imperiu si imperiile sunt cladite pe furaciuni.

    1. fai mamitzo,
      mai citeste si tu istoria ca sa intelegi cum a ajuns aurul acolo !
      Sincer , mi-ar place ca si hauristii lu’ shoshoaka si haurica sa plece in cautarea lui si sa aiba aceiasi soarta !

    2. Țarul Nicolaie al II lea era văr bun cu regina Maria .Nimeni in acel moment nu ar fi crezut că vor veni la puterii bolșevicii poponarului Lenin și ca țarul va fi executat !

  2. Tara arde și baba se piaptănă. Deocamdată armata roșie să plece din Ucraina, om mai vedea după, pentru că hoții sunt încă în putere. Delende Cartagina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *