Actualitate

Nemerenco, despre medicul de la Institutul Oncologic, care s-ar fi îmbogățit pe DUREREA pacienților: Este o rușine pentru sistemul medical

Potrivit Alei Nemerenco, radiolinearul nuclear, care era folosit de medicul respectiv pentru îmbogățirea proprie, este un aparat ce a costat 1,2 milioane de euro și a fost plătit de contribuabilii europeni și moldoveni, transmite ziarulnațional.md.

„Condamn orice acceptare de mulțumire, condiționare pasivă sau activă, corupere a pacientului din partea lucrătorilor medicali. Am depus efort încă în mandatul trecut de ministru (2019) că republica noastră, sistemul de sănătate, medicii și pacienții să poată beneficia de un radiolinear nuclear de ultimă generație, cu o eficiență terapeutică înaltă și minime complicații. Drumul lui a fost lung – tocmai peste doi ani a fost posibil să fie instalat și, iată, de câteva săptămâni funcționează. Cu un cost de 1,2 milioane de euro, plătit din contribuțiile cetățenilor europeni, dar și ai noștri, acest radiolinear nu a fost instalat pentru ca să servească șefului Secției radioterapie IV a Institutului Oncologic pentru propria îmbogățire. El este pentru a salva vieți, a readuce speranțe, a distruge durere”, a precizat ministra.

De asemena, Nemerenco afirmă că medicul respectiv este „o rușine” pentru sistemul medical: „Reținerea în flagrant delict, după ce a pretins 2 000 de euro pentru a asigura internarea și urgentarea tratamentului unui bolnav grav, este o rușine pentru întreg sistemul, dar cel mai mult pentru el și familia sa, în special părinții. A solicita plată pentru un serviciu pe care statul îl prestează gratuit de la cei care se confruntă cu durere fizică, sufletească și mai sunt cu toate speranțele la pământ este nu doar o încălcare cu iz penal, ci o decădere morală profundă pentru un intelectual”.

Totodată, Ministra Sănătății a vorbit și de un rating al „campionilor” în ceea ce privește sumele pretinse de la pacienți.

„Institutul Oncologic este campion în acest sens, deoarece a picat rău testele de integritate realizate de Centrul Național Anticorupție în anii trecuți. În sistem circulă fabule despre pretinsele sume și ratingul „campionilor”. Cunosc încă mulți medici profesioniști acolo și asistente care plâng împreună cu pacienții lor. Anume acestei părți bune și sănătoase îi revine însănătoșirea acestei instituții. Cine nu se regăsește în această jumătate luminoasă, va trebui să plece. Fără a aștepta să fie săltați de ofițeri. Lucrurile se vor schimba. Vă asigur. Fiindcă așa nu se mai poate”, a conchis Nemerenco.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *