Cultură

NEWS ALERT. A murit actorul Alexandru Arșinel

Actorul Alexandru Arșinel, fost director al Teatrului „Constantin Tănase” din București, în vârstă de 83 de ani, a murit joi seară la Spitalul Universitar București, conform unor surse din spital.

Alexandru Arşinel este internat la Spitalul Universitar din Capitală de la jumătatea acestei luni, în ultima perioadă având mai multe probleme de sănătate.

Arşinel a fost beneficiarul unui transplant de rinichi în anul 2013, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, condus la acea vreme de medicul Mihai Lucan, intervenția fiind făcută în aceeași zi în care se înscrisese pe lista de așteptare, în Registrul Național de Transplant.

Alexandru Arşinel s-a născut în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava, potrivit www.teatrultanase.ro. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1962, avându-i colegi de promoţie pe Constantin Diplan, Camelia Zorlescu, Ion Andrei, Harry Baranga şi Harry Zomenov.

A fost repartizat împreună cu majoritatea colegilor săi la Teatrul de Stat din Târgu Mureş, unde a înfiinţat secţia română a acestui teatru. Începând din 1967, a jucat în zeci de roluri la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti şi la Grădina Boema.

Din 1978, Alexandru Arşinel a format celebrul cuplu cu Stela Popescu, care a murit în 2017.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *