Război

„Niciodată în viața mea nu am văzut oameni treji în taberele de instrucție militară” – Un general în retragere, despre imaginile cu ruși beți criță mobilizați la război

​Deputatul rus Andrei Guruliov, care a fost comandant adjunct al districtului militar de sud al Armatei Ruse, explică la televiziunea rusă că întotdeauna recruții și oamenii mobilizați în Rusia au fost „un pic amețiți”. „Așa a fost întotdeauna și întotdeauna va fi așa”, spune el.

„În mod normal, toți sunt un pic amețiți, ca să fiu delicat. Apoi unii spun: îți poți imagina, au ajuns beți! Eu spun: Ascultă. Am văzut cum au recrutat din Cecenia, cum am chemat rezerviști în tabere de instrucție. Niciodată în viața mea nu am văzut oameni treji acolo. Este adevărul, așa a fost întotdeauna în țara asta. Trebuie doar să menții ordinea. Chiar și cei beți dorm în corturile lor. Dorm și apoi merg să studieze știință militară. Așa a fost întotdeauna și întotdeauna va fi așa”, a spus Andrei Guruliov, în timp ce prezentatorul TV Vladimir Soloviov râdea.

Reacția fostului comandant adjunct al districtului militar de sud al Armatei Ruse vine în contextul în care, de la anunțarea de către Vladimir Putin a mobilizării parțiale, rețelele de socializare au fost pline de imagini virale cu ruși proaspăt încorporați beți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *