Actualitate

Noi detalii despre alianța VW-Ford: Vor dezvolta împreună mașini electrice și autonome

„Discuțiile decurg bine și sunt aproape finalizate”, a anunțat Herbert Diess în cadrul unei întâlniri cu manageri VW din întreaga lume.

Ford a confirmat stadiul avansat al negocierilor, printr-un purtător de cuvânt care le-a scris jurnaliștilor de la Reuters: „Discuțiile au fost productive, cu privire la mai multe aspecte”. Reprezentantul companiei americane a spus că va reveni cu detalii, după ce discuțiile se vor concretiza.

După cum a fost anunțat în luna ianuarie, VW și Ford vor colabora pentru a reduce costurile de dezvoltare pe segmentul utilitarelor. În acest sens, Ford va produce pick-up-uri medii pentru ambii constructori, ce vor intra în producție de serie după 2022.

De asemenea, cele două companii vor dezvolta împreună mașini electrice și autonome. VW a reziliat recent contractul cu producătorul de software autonom Aurora, după ce acesta din urmă a anunțat că va dezvolta platforme pentru Fiat Chrysler. Golul rămas poate fi umplut de compania tehnologică Argo AI, care este deținută majoritar de Ford.

Înțelegerea dintre producătorul german și cel american nu presupune schimb de acțiuni, așa cum se întâmplă în cadrul alianței Renault-Nissan: „Ford și Volkswagen vor continua să opereze ca două entități separate și competitive”, susține Jim Hackett, director general al Ford.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *