Actualitate

Noțiunea de BULLYING ar putea fi introdusă în Codul Educației

Comisia parlamentară pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, dar și cea pentru drepturile omului și relații interetnice au aprobat astăzi un proiect de lege care vine cu modificări la Codul Educației, astfel încât fenomenul de bullying să fie reglementat și recunoscut ca formă de violență psihologică, care are drept rezultat crearea unei situații de intimidare, scrie punctul.md.

Scopul proiectului constă în reglementarea și recunoașterea fenomenului de bullying ca o formă de violență/agresivitate ce se manifestă în relațiile dintre copii și care are drept consecință intimidarea, umilirea, rănirea copiilor.

Totodată, proiectul stipulează că, după intrarea în vigoare a modificărilor legislative, autoritățile responsabile vor elabora normele metodologice pentru aplicarea legii și vor propune practici de prevenire și combatere a acestui fenomen.

Potrivit datelor statistice, în Republica Moldova, 86,8% dintre elevii claselor a VI-a – a XII-a sunt afectați de bullying. Cea mai alarmantă situație este în instituțiile de învățământ din Chișinău, unde fiecare al patrulea elev a fost victimă a acestui fenomen sau a asistat la situații de bullying.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.