Actualitate

Noul Guvern, în frunte cu Natalia Gavrilița a obținut votul de încredere din partea deputaților

„Timp de 30 de ani politicienii au folosit instituțiile statului drept paravan pentru a se îmbogăți și a fura. Avem toate ingrendientele pentru a produce schimbările. În noua garnitură avem persoane care nu au tangență cu politicul, oameni, care au muncit până în prezent în companii private, naționale și internaționale. Acest Guvern nu va fura, nu va împărți banii publici cu procent, nu va crea companii abonate la licitațiile publice, nu va privatiza pentru feciori și fini proprietățile statului, nu va proteja hoții, bandiții, escrocii și monopolurile, care jecmănesc oamenii acestei țări”, a spus Gavrilița.
Prim-ministra a ținut să mai adauge că, noul Guvern va realiza contrariul:
„Vom curăți statul de oamenii corupți, vom face tot posibilul ca justiția să se curețe de grupurile de interese, care vând decizii, vom face tot posibilul să recuperăm banii furați, vom ținti confiscarea averilor demnitarilor corupți, iar din acești bani vom repara școli, grădinițe și aziluri de bătrâni”.
Totodată, șefa Cabinetului de miniștri și-a expus și câteva din obiectivele pe care Guvernul și le-a propus să le realizeze, fie pe termen scurt, fie pe durata întregului mandat: Salarii de 15 mii de lei, pentru cetățenii țării, investiții de 4,5 miliarde de lei anual, pentru infrastructură, canalizare și asigurare cu apă potabilă, majorarea pensiei minime de 2000 de lei, până la sfârșitul anului curent și asigurarea creșterii graduale a acesteia, creșterea indemnizației pentru nașterea copiilor, elaborarea unei politici de tranziție la economia circulară și verde, stabilirea unor relații cu România, Ucraina, UE și SUA etc”, potrivit realitatea.md.
La 3 august, Natalia Gavrilița a făcut public lista miniștrilor și a Programului de guvernare, pe care le va prezenta mâne în fața deputaților, pentru a cere votul de învestitură.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *