Politică

Nu este o glumă! Maia Sandu vrea ca alte state să găsească miliardul furat și să-i aducă acasă pe autorii acelor fraude

„Procurorii au început să lucreze, după mulți ani în care au fost împiedicați să investigheze lucrurile, dar și această fraudă și altele de proporții sunt prea dificile pentru noi, pentru sistemul nostru, și aici e nevoie de sprijinul mai multor țări, de sprijinul unor organizații internaționale pentru ca banii care au fost scoși din Republica Moldova să fie identificați și aduși acasă împreună cu autorii acestor fraude, care au părăsit Republica Moldova și au făcut cerere de azil în diferite țări ale lumii”, a declarat Maia Sandu, la Europa FM.

Aceasta a punctat că „e rușinos” faptul că la șapte ani de la furtul miliardului încă nimeni nu a fost pedepsit. 

Republica Moldova cere ajutor României pentru reforma Justiției

„Știu că există cereri din partea instituțiilor noastre de Drept către autoritățile dumneavoastră pentru a constitui comisii comune așa încât să avem șanse mai mari în demersurile noastre către alte țări, pentru a obține informații despre averi ilegale, despre bani, despre conturile în care se țin banii care au fost furați; și din sistemul bancar, dar nu doar.

Și da, credem că dacă aceste demersuri vor fi susținute și de instituțiile din România, atunci lucrurile se vor întâmpla mai repede”, a mai declarat președinta Republicii Moldova.

Maia Sandu a mai spus că în instituțiile din țara sa încă sunt „multe persoane care lucrează pentru grupări corupte”, dar nu a specificat despre cine este vorba și de ce nu au fost dați afară.

Există acum o importantă oportunitate pentru reformare, dar procesul durează, a mai afirmat aceasta fără a spune explicit câte veacuri va mai dura această curățenie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *