Social

NU VĂ PANICAȚI! Armata Națională anunță exerciții de antrenament: Pe traseele naționale se vor deplasa vehicule militare

În perioada 24 ianuarie – 4 februarie 2023, peste 400 de militari ai Armatei Naţionale participă, la un exercițiu tactic complex cu executarea tragerilor de luptă din armamentul din dotare.

Potrivit Ministerului Apărării, aplicaţiile tactice cu deplasarea tehnicii militare se vor desfăşura la poligoanele din toate garnizoanele militare și au ca scop evaluarea capacităţilor şi deprinderilor practice ale militarilor în termen şi pe contract.

Conform scenariului, ofițerii, sergenții și soldații vor executa și alte misiuni de instruire, cum ar fi acordarea primului ajutor medical în condiţii reale, antrenamente la protecţia chimică (CBRN) şi altele.

„Antrenamentele sunt organizate în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2023 și nu au nici o legătură cu situația de securitate din regiune. Pe parcursul desfășurării exercițiului tactic, coloanele de vehicule militare implicate în antrenamente se vor deplasa pe traseele naționale din nordul, centrul și sudul țării. În acest sens, rugăm cetățenii să nu speculeze pe seama antrenamentelor și deplasării planificate a tehnicii militare”, se arată în comunicatul instituției ministeriale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Să nu se panicheze cumva… rușii, de atâta ”exercițiu tactic complex”! Poate doar șobolanii din Transnistria vor sta la taclale, uimiți de isprăvile ”Armatei Naționale”! ”Ne mândrim cu orișice, deși nu avem cu ce… mă frate, măi!” Sper că nu am speculat câtuși de puțin pe seama plimbării ursului neutralist și al naibii de pacifist…

  2. Va dau eu solutia. Declarati razboi NATO si in 48 de ore va ocupa cu tot cu nistreni cu tot. Hasta la vista baby !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *