Actualitate

Numire cu SCANDAL la CSM. Un deputat PCRM o acuză pe Palihovici că și-a susținut verișorul

Deputaţii au decis numirea în funcţie pentru un mandat de patru ani a Violetei Cojocaru, a lui Gheorghe Avornic şi Teodor Cârnaţ. Cei trei au fost selectaţi în urma unui concurs desfăşurat de Comisia juridică, numiri şi imunităţi.

Gheorghe Avornic este avocat, preşedinte al Uniunii Juriştilor din Republica Moldova şi vicepreşedinte al Uniunii Internaţionale a Juriştilor. În prezent, este rector interimar al Universităţii de Studii Politice şi Economice Europene „Constantin Stere”.

Teodor Cârnaţ este de profesie jurist şi a muncit pînă în prezent la Fundaţia „Soros Moldova”, a fost expert în domeniul drepturilor omului la Asociaţia femeilor de carieră juridică, profesor universitar.

Violeta Cojocaru este doctor în drept al Universităţii "A. I. Cuza" din Iaşi, România. Din 2010 pînă în prezent, deţine funcţia de director al Biroului asociat de avocaţi „Comitetul Helsinki”. 

Rude politice

Deputatul comunist Anghel l-a întrebat pe Avornic dacă este în relații de rudenie cu cineva din forul legislativ. Avornic a recunoscut că este verișor cu vicepreședintele Parlamentului, Liliana Palihovici. ”Mamele noastre au fost surori”, a spus Avornic.

După ce a vorbit din prezidiul Parlamentului despre faptul că nu are nimic în comun cu selectarea lui Avornic pentru funcția de membru al CSM și despre faptul că se va abține de la procedura de vot, Palihovici l-a amenințat în pauză pe Anghel că ”reacția din partea mea nu o să întârzie”. ”O să vezi ce o să-ți fac eu”, i-a spus Palihovici deputatului care a scos la iveală conflictul de interese, subliniid că mai are mulți verișori.

Moldpres/omg

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *