Actualitate

Numiri și demisii la Guvern! Patru ambasadori s-au ales cu fotolii noi

Astfel, în cadrul ședinței de miercuri a Guvernului s-a aprobat:

– numirea lui Victor Chirila, ambasador al R. Moldova în România, în funcția de ambasador în Serbia, prin cumul, cu reședința la București. – numirea lui Dumitru Socolan, ambasador al R. Moldova în Japonia, în funcția de ambasador în Korea, prin cumul, cu reședința Tokyo.

– numirea Corina Căluguru, ambasador al R. Moldova în Franța, în funcția de ambasador în principatul Monaco, prin cumul cu reședința la Paris și în calitate de delegat permanent din partea R. Moldova pe lângă Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) și reprezentant al R. Moldova la Consiliul permanent al francofoniei.

– numirea lui Eugen Revenco, ambasador al R. Moldova în Spania, în funcția de ambasador în principatul Andora și reprezentant permanent al R. Moldova pe lângă Organizația Mondială a Turismului, prin cumul cu reședința la Madrid.

– încetarea raporturilor de serviciu ale doamnei Veronica Ursu, în funcția de secretar de stat al Ministerului Finanțelor în domeniul investiții publice, asistență financiară externă, datorii publice, din data de 3 martie 2022, în baza cererii de demisie.

– numirea prin detașare a Svetlanei Țurcanu în funcția de secretar adjunct al Guvernului din data de 1 martie, până la 31 mai 2022.

Pe ordinea de zi a Guvernului sunt 26 de proiecte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *