Cultură

Numitorul comun: să ne unim în Bunătate

O societate moare moral când se conduce de „principiile”- la modă astăzi: „Mie mi-e totuna”, „Mi-i în cot”, „Nu-mi pasă”. Deviza unei societăți morale, bazată pe Bunătate, este „Mie îmi pasă”. Toate problemele noastre de astăzi vin de acolo că noi, moldovenii, de cele mai multe ori ne unim în Răutate, iar „numitorul nostru comun” e indiferența, lipsa de solidaritate și compasiune umană.

O acțiune care a avut menirea să demonstreze că, totuși, „numitorul nostru comun” mai poate fi încă, unirea în Bunătate, a fost dineul consacrat celebrului actor Mihai Volontir, dineu organizat la Casa Actorului de Uniunea cultural-artistică „Vatra Neamului” și Asociația cultural-spirituală pentru cunoaștere și comunicare”. Azi, ca niciodată, Mihai Volontir are nevoie de Bunătatea noastră, de sprijinul nostru moral, dar și financiar. Cu această ocazie a fost prezentat spectacolul lui Andrei Sochircă „Vreau să fiu cine-am fost niciodată” pe versurile celui supranumit „cel mai trist poet din Europa”, Eugen Cioclea, spectacol care s-a axat pe ideea căutării „numitorului comun”.

Nicolae Avram, președintele Uniunii cultural-artistice „Vatra neamului”, copreședinte al Asociației cultural-spirituale pentru cunoaștere și comunicare, ne-a informat că „sub genericul Unitate prin Bunătate, „Vatra Neamului” organizează – o dată pe lună – dineuri de caritate şi spectacole literar-muzicale pentru inima şi sufletul iubitorilor de frumos, care ştiu să păstreze balanţa creştină între valorile materiale şi cele spirituale. Aceste evenimente artistice au menirea de a sensibiliza, unifica și consolida societatea, precum şi de a-i cinsti și a-i susţine pe marii creatori de valori ai neamului”.

După spectacol, în fața celor prezenți a luat cuvântul soția lui Mihai Volontir, distinsa actriță și om de caracter Eufrosinia Volontir. Când i-a mărturisit publicului că vine de la spital și că, după încă o grea încercare, îndrăgitul actor se simte bine și că visează să se întoarcă pe scenă, sala a izbucnit în aplauze. Când în ochii unora am văzut lacrimi, am înțeles că nu e totul pierdut și că prin Bunătate mai putem ajunge la un „numitor comun”.

La manifestare au participat președintele Academiei de Științe, Gheorghe Duca, președintele CC Serafim Urecheanu, ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, alte personalități.

Am urmărit atent reacția publicului din sală și m-am întărit în convingerea că încă nu ne-am pierdut cu totul sufletele, că într-adevăr, mai putem avea un „numitor comun” în numele căruia să ne unim prin Bunătate.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *