Internațional

O americancă de 102 ANI, care a supraviețuit cancerului, s-a vindecat și de coronavirus

Angelina Friedman s-a născut în 1918, pe un vapor cu imigranți care venea din Italia, țară care atunci era afectată de pandemia de gripă spaniolă. Mama ei a murit la naștere, așa că cele două surori mai mari au fost nevoite să o ajute să supraviețuiască până când s-au întâlnit cu tatăl și restul familiei, în Brooklyn. Era cea mai mică dintre 11 frați.

A crescut în New York în timpul Marii Crize Financiare, una dintre cele mai dramatice perioade ale secolului trecut. S-a căsătorit cu un american și și-a întemeiat propria familie. De-alungul vieții a a trecut cu bine pierderi de sarcini, sângerări interne, septicemie și chiar de cancer, boala care i-a curmat viața soțului ei.

Joanne Merola, fiica Angelinei: Mama mea este o supraviețuitoare. Nu este om, are ADN de super-om.

Angelina locuiește în prezent într-un cămin pentru bătrăni de lângă New York, epicentrul epidemiei din Statele Unite. Pe 21 martie, ea a ajuns la spital pentru o procedură medicală minoră, dar doctorii au testat-o și pentru COVID-19, iar rezultatul a fost pozitiv. Femeia de 101 ani a stat internată o săptămână apoi a stat în izolare câteva săptămâni în camera ei de la cămin. A avut febră, dar nu și probleme respiratorii. În final, pe 20 aprilie, testul de coronavirus a fost negativ. Printre primele ei cereri a fost lână ca să croșeteze.

Joanne Merola: Mi-au spus că se simte minunat, că se plimbă și că a cerut lână ca să croșeteze. Bravo, mamă. O să trăiești mai mult decât toți! 

digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *