ROMÂNIA

O componentă a unei rachete, de provenienţă rusească, găsită pe o plajă din Dobrogea

Componenta, despre care se crede că ajuta la propulsarea unei rachete rusești, a fost scoasă la mal și ridicată de pompierii constănţeni, care au precizat că nu prezintă niciun pericol. Obiectul va fi predat Ministerului Apărării Naţionale, potrivit News.ro.

Potrivit sursei citate, componenta descoperită în apropiere de Gura Portiței aparține unei rachete de proveniență rusească.

Menționăm că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că duminică seara, 15 ianuarie, echipajul pirotehnic din cadrul ISU  a fost solicitat să intervină pentru ridicarea unui element care se presupune a fi de muniţie, scos la mal de valuri, în zona Periboina – Săcele. 

„La faţa locului, echipajul format din trei subofiţeri şi un ofiţer a identificat obiectul ca fiind booster de rachetă. Acesta a fost ridicat şi depozitat, iar, în cursul zilei de astăzi, va fi predat structurilor specializate din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. (…)”, a anunţat ISU Dobrogea.

Iniţial, componenta fusese prezentată de ISU ca fiind motorul rachetei.

De asemenea, sursa citată a menţionat că persoanele care găsesc elemente de muniţie au obligaţia să sune la 112, să anunţe primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *