Actualitate

O cunoscută activistă LGBT din Rusia a fost UCISĂ în Sankt Petersburg. Ar fi fost înjunghiată de mai multe ori

Femeia avea mai multe răni pe corp și a fost strangulată, au declarat autoritățile locale.

Trupul femeii de 41 de ani a fost găsit, duminică, în tufișuri în apropierea casei sale din oraș. Rudele și prietenii femeii au anunțat că victima era Elena Grigoryeva, scrie BBC News. Potrivit acestora, ea a primit mai multe amenințări cu moartea.Într-o postare pe Facebook, luni, activistul Dinar Idrisov a declarat că prietena sa, Elena Grigoryeva, a fost „ucisă brutal în apropierea casei sale”.

„Recent a fost victimă a violenței și amenințărilor cu moartea”, a scris el, adăugând că a aceasta a depus mai multe plângeri la poliție. Polițiștii nu au confirmat informațiile privind amenințările cu moarte, dar au anunțat că au reținut o persoană în legătură cu uciderea ei, scrie publicația rusă Fontanka.

Pe lângă manifestațiile pentru drepturile comunității LGBT, Grigoryeva a protestat și față de anexarea Crimeei de către Rusiei, condițiile de detenție din Rusia și alte cauze legate de drepturile omului. În luna ianuarie a anului trecut, activistul opoziției ruse, Konstantin Sinitsyn, în vârstă de 53 de ani, a fost găsit mort lângă casa sa din Sankt Petersburg. Poliția a declarat atunci că uciderea acestuia pare a fi un jaf.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.