CSI / RusiaRăzboiUcraina

Ocupanții ruși au lovit Odesa: „O clădire publică a fost lovită”

Drone lansate de forțele ruse au lovit regiunea Odesei (sudul Ucrainei) în noaptea de marți spre miercuri, provocând un incendiu la o facilitate de infrastructură, a declarat în cursul dimineții șeful comandamentului militar al regiunii Odesa, Iuri Kruk, citat de Reuters.

Autoritățile militare locale au precizat – potrivit AFP – că forțele ruse au utilizat în acest nou atac drone de tip Shahed-136/131, fără să facă victime umane.

”Datorită muncii reușite a forțelor noastre de apărare, majoritatea dronelor inamice au fost distruse, dar, din păcate, o clădire publică a fost lovită”, a indicat miercuri administrația militară a districtului Odesa într-un comunicat, precizând că nu au fost raportate victime pentru moment.

Serviciile de urgență ale statului au fost mobilizate pentru stingerea incendiilor și limitarea pagubelor, potrivit sursei citate.

”Zece din 12 drone kamikaze ‘Shahed-136/13’ au fost distruse de către soldații brigăzii de rachete antiaeriene din Odesa”, a detaliat comandantul forțelor aeriene ale armatei ucrainene, Mikola Oleșciuk.

Dronele Shahed-136 sunt fabricate în Iran și pot transporta o încărcătură explozivă de 35 până la 50 de kilograme. Ele sunt utilizate cu regularitate de către forțele ruse împotriva Ucrainei.

Astfel, în cursul nopții trecute, postul de televiziune local ”Suspilne” a comunicat despre o serie de explozii care s-a auzit la Odesa, în timp ce administrația militară regională a îndemnat locuitorii să nu filmeze și nici să nu posteze nimic pe internet legat de atacul în curs de desfășurare.

Odesa era o destinație de vacanță privilegiată pentru mulți ucraineni și ruși înainte de declanșarea invaziei ruse în Ucraina la 24 februarie 2022.

De la începutul conflictului, Odesa a fost bombardată de nenumărate ori de către forțele ruse.

Menționăm că în luna ianuarie, UNESCO a înscris centrul istoric al Odesei pe lista patrimoniului mondial aflat în pericol.

După cum a relatat agenția de presă Unian, președinția de la Kiev a transmis marți seara că apărarea antiaeriană ucraineană a doborât cinci drone kamikaze deasupra regiunii Zaporojie (sud).

Ulterior, unitatea antiaeriană a grupului de armată ”Est” (Vostok) al forțelor de apărare ucrainene a indicat că, în total, șapte drone au fost interceptate și doborâte marți seara deasupra regiunilor Zaporojie și Dnepropetrovsk – șase Shahed-136/131 și un Orlan-10 OTR, conform Unian.

”În ultimele 24 de ore, inamicul a lansat patru rachete și a efectuat 60 de lovituri aeriene” făcând în special răniți în rândul populației civile, a indicat armata ucraineană, citată de AFP.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *