Actualitate

Oficial: Astăzi se deschid Jocurile Olimpice de la Tokyo. Dan Olaru și Alexandra Mîrca vor purta drapelul R. Moldova!

Amânate în 2020 din cauza pandemiei, Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt organizate anul acesta într-o atmosferă lipsită de fast, fără spectatori și sub aceeași amenințare apăsătoare a pandemiei. Mai mulți sportivi au fost depistați deja în satul olimpic ca fiind infectați cu SARS-CoV-2, iar amenințarea unei noi anulări a Jocurilor Olimpice a stăruit până în ultima clipă. Tokyo este în stare de urgență până la 22 august.
Dan Olaru va înregistra a doua participare a Jocurile Olimpice. La Jocurile Olimpice de la Londra 2012 el a fost port drapelul Republicii Moldova, fiind cel mai tînăr membru al Echipei Olimpice.

„A fi membru al Echipei Olimpice este pentru mine, în primul rând, realizarea unui vis și a unui scop pe care mi l-am fixat. În al doilea rând, Echipa Olimpică este o familie mare sportivă, unde ai de învățat multe lucruri noi unul de la altul și, desigur, unde poți împărtăși experiența ta și poți ascultă sfaturi utile de la coechipierii tăi”.

Alexandra Mîrca a marcat debutul său olimpic la Jocurile Olimpice din Rio 2016. În 2019 Alexandra și Dan cuceresc medalia de argint la Cupa Mondială de la Berlin la dublu mixt.

„În Tsuruoka am fost întâmpinați foarte bine, la cel mai înalt nivel, cu emoții pozitive și urări de bine. Primele zile au fost mai complicate, ne-am acomodat cu timpul și fusul orar. Suntem déjà în Tokyo, ne simțim destul de bine, am intrat în ritm și muncim la maxim la antrenamente”.

Arcașii moldoveni au fost primii care au ajuns în Japonia și au beneficiat de un stagiu de pregătire în Tsuruoka în cadrul acordului de parteneriat, semnat între CNOS și administrația locală a regiunii.

Jocurile Olimpice 2020 se vor încheia la 8 august, iar transmisiunile sunt asigurate de televiziunea națională și de canalul Eurosport, cu o diferență de fus orar între Japonia și Republica Moldova de 6 ore.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *