Externe

OFICIAL. Summitul UE-Ucraina va avea loc pe 3 februarie la Kiev

Planificatul summit UE-Ucraina anunţat de blocul european nu va avea loc la Bruxelles, contrar informaţiilor iniţiale, ci la Kiev, a anunţat luni seara, 2 ianuarie, Biroul prezidenţial din capitala Ucrainei, informează marţi dpa și Agerpres.

Schimbarea a fost anunţată după conversaţia telefonică care a avut loc luni între preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

La întâlnirea planificată pentru 3 februarie nu vor participa şefii de stat şi de guvern din statele membre ale Uniunii Europene, ci doar preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Acest detaliu fusese deja anunţat de un purtător de cuvânt al lui Charles Michel în luna decembrie, potrivit sursei citate.

Deoarece summitul urmează să aibă loc la Kiev, acest lucru pune capăt şi speculaţiilor cu privire la o posibilă vizită în străinătate a liderului de la Kiev după vizita surpriză întreprinsă de Volodimir Zelenski la Washington în luna decembrie.

Potrivit Biroului prezidenţial de la Kiev, în conversaţia cu Ursula von der Leyen, Volodimir Zelenski a abordat situaţia de pe front, progresul Ucrainei pe calea spre aderarea la UE şi sprijinul financiar european pentru Kiev.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *