Internațional

Olanda aduce un omagiu victimelor zborului MH17, doborât în Ucraina: Drapelele au fost coborâte în bernă

Drapelele au fost coborâte în bernă în întreaga țară și la misiunile diplomatice olandeze din întreaga lume. La Amsterdam, o ceremonie va aduna de la 13h00 (12h00 GMT) circa 1.600 de apropiați și rude ale victimelor, precum și o serie de oficiali, între care premierul Mark Rutte și cuplul regal olandez.

Numele tuturor victimelor, între care 193 de rezidenți olandezi, vor fi citite la ceremonie ce va fi transmisă în direct de televiziunea și postul de radio public dintr-o imensă sală în sudul capitalei Amsterdam. Un minut de reculegere se va ține în memoria victimelor catastrofei aeriene din 17 iulie, între care un număr mare de copii care zburau de la Amsterdam în Malaysia pentru a se bucura de vacanța de vară.

Ambasadori din 16 țări, care au pierdut de asemenea cetățeni în această tragedie, vor fi prezenți la această ceremonie la Amsterdam.

Compania Malaysia Airlines a publicat, la rândul său, în presa olandeză un text ca omagiu în memoria victimelor, în locul unde de obicei sunt inserate anunțurile publicitare.’Pentru a nu uita niciodată’, scrie ea într-un mesaj cu litere groase pe un fundal gri. ‘Gândurile noastre se îndreaptă către toate familiile, prietenii, colegii’, potrivit textului.

Kievul și Occidentul îi acuză pe separatiștii proruși de doborârea zborului MH17 cu ajutorul unei rachete sol-aer de tipul Buk, furnizat de Rusia. Moscova neagă categoric și sugerează că Kievul ar fi responsabil de tragedie.

Până în prezent, rămășițele a 289 de victime au fost identificate, după ce au fost colectate de la locul în care s-a prăbușit avionul, nu departe de Donețk.

Cinci sicrie suplimentare cu rămășițe umane, precum și obiecte personale au fost transportate pe cale aeriană sâmbătă în Olanda, iar ministrul olandez de externe Bert Koenders a avertizat că unele rămășițe umane ar putea să nu mai fie găsite.

Experți olandezi au efectuat patru misiuni la locul prăbușirii avionului malaezian după instituirea armistițiului fragil, încheiat la începutul lunii septembrie între rebeli și forțele ucrainene.

Aceste misiuni urmează unei anchete internaționale care a fost întreruptă în august din cauza luptelor din zonă.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *