Lumea

Olandezii se opun promovării mâncării din gândaci: E o nouă religie!

O activistă avertizează asupra tendinței în creștere a liderilor mondiali privind promovarea mâncării din gândaci și spune că este mai sinistră decât o sursă alternativă de proteine, conform NYPost.

„Cred că impulsul pentru consumul de insecte este doar un test de conformitate.

Politicienii noștri știu că atunci când controlează mâncarea, ei controlează oamenii”, a spus activista politică olandeză Eva Vlaardingerbroek, la „Tucker Carlson Tonight”.

Aceasta a susținut că industria alimentară cu insecte va „influența aprovizionarea cu alimente la nivel mondial”.

„Faptul că noi, al doilea cel mai mare exportator de produse agricole din lume, națiunea noastră cu o istorie agricolă atât de bogată, reprimăm acum fermele și deschidem fabrici de insecte nu ar trebui să vă surprindă. Acest lucru nu va afecta doar aprovizionarea cu alimente din Țările de Jos. După cum am spus, suntem al doilea cel mai mare exportator de produse agricole din lume, după America. Deci, acest lucru va influența aprovizionarea cu alimente la nivel mondial. Am vorbit cu fermieri care au spus că acest lucru ar putea duce la foamete reală dacă nu suntem atenți”, a spus ea.

Liderii globali au susținut oportunitățile oferite de insecte pentru a combate așa-zisele schimbări climatice.

La Forumul Economic Mondial, voci precum fondatorul și președintele executiv Klaus Schwab au făcut din schimbările climatice un punct central al conversațiilor despre economia globală și politicile viitoare.

În plus, profesorul Arnold Van Huis de la Universitatea Wageningen a susținut că este „absolut necesar” să se folosească insecte în sistemul alimentar.

„Cred că nu există altă cale”, a spus el în emisiunea Fox Nation.

Tendința a atras atenția celebrităților și influențelor, inclusiv nume mari precum actrița Nicole Kidman.

În timp ce rețetele noi ar putea face tendința mai ușor de digerat, critici precum Eva Vlaardingerbroek rămân sceptici față de promovarea insectelor în alimentație.

„Ne spun că este bine pentru climă, că acesta este modul în care putem salva planeta și că acea friptură mică pe care o ai în farfurie care îți oferă puțină bucurie în viață este ceea ce distruge de fapt lumea. Desigur, nimic din toate acestea nu este adevărat”, a spus ea.

„Nimeni nu este întrebat. Și cred că acesta este ideea. Nimeni nu vrea în mod inerent să mănânce insecte”, a continuat ea.

Vlaardingerbroek a vorbit și despre protestele care au avut loc în Țările de Jos.

„Am avut proteste masive. Protestele fermierilor noștri despre care am vorbit de multe ori acum și despre care au fost prezentate și în acest documentar, au avut mare succes”, a spus ea.

„De fapt, tocmai acum am avut alegeri în Țările de Jos, unde… de fapt, cel mai mare partid a fost Partidul Fermierilor. Deci, olandezii nu vor să mănânce insecte. Înțelegem că o profesie tradițională, cum ar fi agricultura, la care ne-am priceput de secole, nu este cauza unei așa-zise crize moderne, cum ar fi schimbările climatice”, a mai spus ea.

Teama este dacă elitele globale folosesc industria insectelor și schimbările climatice ca o altă metodă de control al populației globale.

„Totul este o fantezie, totul este o nouă religie. Și este o religie înspăimântătoare pentru că, desigur, odată ce oamenii sunt speriați, cei de la putere pot face tot ce vor”, a spus politicianul olandez Wybren Van Haga.

„Trebuie să ne temem și să fim speriați de COVID, de azot, de dioxid de carbon, de Putin. Trebuie să ne fie frică de tot, iar între timp acești oameni care sunt la putere fac tot ce vor”, a mai spus el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *