Actualitate

OPINIE / Actualul Parlament își va continua activitatea până la încheierea mandatului său, adică până în 2023

Actualul Parlament își va continua activitatea până la încheierea mandatului său, adică până în 2023”, estimează istoricul Anatol Petrencu, al cărui material de opinie este publicat de Ziarul Național.

El crede că, ”în pofida declarațiilor sforăitoare cum că Parlamentul nu mai „reprezintă interesele oamenilor”, cum că „s-a discreditat” prin traseismul imoral și condamnabil etc., ei – deputații, nu au interesul pierderii postului, respectiv – avantajelor materiale, financiare, ale celor de confort, oferite de statutul de parlamentar. Astfel, în pofida cacofoniei generalizate, deputații vor rămâne în posturile lor până în 2023”, este sigur Anatol Petrencu.

Totodată, el își arată nedumerirea în legătură cu faptul că Maia Sandu, deși a înaintat un candidat la funcția de premier, și-a exprimat dorința ca acesta să nu fie susținut în Parlament. ”Caracterizând-o ca fiind „profesionistă, integră și responsabilă”, Maia Sandu a numit-o pe dna Natalia Gavriliță în funcția de prim-ministru al RM. În același timp, președintele RM Maia Sandu afirmă că „investirea oricărui guvern ar face imposibilă dizolvarea actualului Parlament plin de penali și traseiști”.

Altfel spus, Maia Sandu numește prim-ministru și-i spune în față că nu este de dorit ca acesta să fie confirmat în demnitatea respectivă. Imediat după numire, liderii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au declarat că fracțiunea lor nu o va susține pe N. Gavriliță, deși ea este membră PAS. Care este logica PAS, în condițiile în care nu are majoritatea voturilor în Legislativ?”, se întreabă autorul.

Miza anticipatelor / Maia Sandu între iluzie și realitate

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *