Actualitate

OPINIE de Alexandru Vakulovski: Batista pe țambalul lui Năstase

Nu l-am auzit pe Andrei Năstase cântând. L-am văzut doar strigând la megafon până răgușea. Dar a reușit și el să rămână în memoria colectivă cu o expresie care ține de muzică: să punem batista pe țambal. Atunci când a folosit această expresie se referea la integrarea europeană și era alături de Dodon și Usatâi, care se prăpădeau de râs în emisiunea Lorenei Bogza.

Chiar dacă expresia nefericită i-a adus doar de pierdut, Andrei Năstase ține cu tot dinadinsul să ne-o reamintească, cum s-a întâmplat ieri în emisiunea Puterea a patra. Desigur că a vrut să o bage în alt context, că a fost interpretată greșit, că nu l-am înțeles, exact ca pe poeții din perioada romantismului. Doar că nu e nimic romantic, înregistrarea de atunci circulă cu mult succes pe youtube și continuă să strângă mii de vizualizări.

De data aceasta Năstase a încercat să arunce mâța moartă învelită într-o batistă de pe țambal în curtea unioniștilor: „Cei care urlă în gura mare Unirea și nu fac nimic pentru ea. Batista pe țambal trebuie să o pună cei care zbiară în gura mare Unire și vor s-o bage în Constituție, dar de fapt nu fac nimic pentru asta. Recent au renunțat la integrarea europeană. Iată despre asta vorbeam eu. Mai puțină vorbă, băieți. Lăsați-ne pe noi cu retorica asta”.

Că Năstase nu vrea să se despartă de batistă e clar. Dar de ce umblă pe la țambalele altora? L-am susținut atunci când a câștigat alegerile pentru primăria Chișinăului, cum l-au susținut atunci toți unioniștii. Unioniștii l-au susținut de fiecare dată când oamenii lui au fost terfeliți de poliție. Dar ce folos? Se pare că, deși nu mai e la masă cu Dodon și cu Usatâi, a rămas cu mintea tot acolo, cu antiunioniștii proruși. În loc să lupte pentru primăria pe care a câștigat-o, Năstase prea ușor pune batista pe țambal și se războiește cu… unioniștii. Desigur că nu va câștiga nimic din asta.

Mă gândeam că Andrei Năstase pur și simplu are o problemă de direcție. Dar atât de des se ia de unioniști, că deja nu mai e vorba de neînțelegeri, de amețeli. Asta e, și unioniștii ar trebui să pună batista pe țambal. Pe țambalul lui Năstase.

Alexandru Vakulovski, pentru Deschide.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *