Actualitate

OPINIE. Va accepta diaspora să plece dintr-o lume normală, în schimbul la o mie de euro? Proiectul Maiei Sandu – criticat

Maia Sandu a propus adoptarea unei legi conform căreia diaspora se poate muta înapoi acasă și poată trece prin vamă în condiții preferențiale. De exemplu, o mașină obișnuită poate fi importată gratuit, iar o mașină puternică la 50%. Sincer să fiu, nici nu știu cum să comentez acest lucru.

Aceasta este oporcărie atât de mare, încât nici Dodon nu a venit cu astfel de idei. Ar fi interesant pentru mine să mă uit la consultantul care a venit cu conceptul de segregare a propriilor cetățeni după locul de reședință și statutul de migrație în depdendență de preferințe tarifare.

De fapt, aceasta este împărțirea societății în partea sa privilegiată – oameni care nu au plătit nici un impozit direct aici, dar nu permit pensionarilor să moară de foame și plebe – cei care nu permit tuturor celorlalți să moară.

Cu toate acestea, altceva este de-a dreptul ridicol – încercarea de a atrage oamenii din lumea normală într-o grădină zoologică medievală cu maimuțe degenerate în schimbul a o mie de euro economisiți.

Andrei Baștanik

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *