Actualitate

Opozantul rus Aleksei Navalnîi anunţă că a fost arestat după ce a îndemnat la manifestaţii în acest weekend

”Oamenii au dreptate când spun că sportul nu e întotdeauna bun pentru sănătate”, a ironizat Navalnîi. O purtătoare de cuvânt a opozantului, Kira Iramici, a confirmat arestarea acestuia, pe Twitter. Oopozantul a şi-a menţinut marţi un îndemn la manifestaţii sâmbătă împotriva excluderii unor candidaţi ai opoziţiei din alegeri la Moscova, o decizie care a provocat un val de contestare ce a mobilizat până la 20.000 de manifestanţi în capitala rusă.

Înregistrarea multor candidaţi în acest scrutin a fost respinsă săptămâna trecută, în mod oficial din cauza unor nereguli în strângerea de semnătiuri de susţinere de care au nevoie pentru a candida. Aceşti candidaţi, între care se află mai mulţi aliaţi ai luii Navalnîi, denunţă nreguli fabricate piesăcu piesă. Potrivit legii, candidaţii independenţi este necesar să strângă semnături de la cel puţin 3% dintre potenţialii lor alegători în fiecare dintre cele 45 de districte ale Moscovei, adică între 4.500 şi 5.000 de persoane, pentru a avea dreptul să candideze.

Împiedicată să participe la scrutine mai importante, ca cel prezidenţial, opoziţia s-a mobilizat puternic în vederea alegerilor de la Moscova, sperând să poată săaibă un cuvânt de spus în gestionarea bugetului uriaş al capitalei ruse. Candidaturi ale unor reprezentanţi ai opoziţiei au fost respinse şi în alte oraşe mari, ca Sankt Petersburg.

https://a1.ro 

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.