Moldova

Opoziția scandează „HOȚII”! Ședință nocturnă la Parlament. PSRM și „Pentru Moldova” au votat legile bugetului aproape de miezul nopții

După ce au lucrat șapte ore, cu mici întreruperi, deputații au luat o pauză de 90 de minute timp în care se întrunește Comisia economie, buget și finanțe, la care ar urma să fie discutate amendamentele la legile respective și să fie pregătit raportul Comisiei pentru lectura a doua.

Ședința are loc în lipsa opoziției, care a părăsit-o în semn de protest față de mai multe proiecte incluse în ordinea de zi. Reprezentanții acesteia au solicitat excluderea mai multor inițiative considerate controversate, inclusiv anularea votului în prima lectură pentru legile bugetului, dar toate demersurile au fost respinse.
Anterior, fracțiunea Platformei DA a anunțat că intenționează să participe la discutarea proiectului politicii bugetar-fiscale, dar nu se cunoaște dacă a luat în calcul posibilitatea ca aceasta să fie examinată la ora 22.00.

Amintim că proiectele respective au fost votate în prima lectură la 3 decembrie, atunci când PAS și Platforma DA au blocat tribuna centrală a legislativului și au încercat să împiedice procedura de vot. Cu toate acestea, deputații PSRM și ai Platformei „Pentru Moldova” le-au votat, fără a fi supuse dezbaterilor. Pe lângă unele prevederi care ar face presiuni pe agricultori, pe autorile locale, dar și pe cetățeni, opoziția susține că proiectul politicii bugetar-fiscale ar conține și „scheme frauduloase” în interesele unor grupuri restrânse la comercializarea țigărilor și a medicamentelor.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *