InternaționalRăzboiUcraina

Orban susține că Ucraina este un stat inexistent din punct de vedere economic. „În momentul în care America și Europa raspund ”Nu”, războiul se va încheia”

Vineri, 14 aprilie, premierul maghiar Viktor Orban a declarat că Ucraina este un stat inexistent din punct de vedere economic și a pus sub semnul întrebării asistența financiară acordată de Occident Kievului, relatează TASS.

„De fapt, Ucraina este o țară inexistentă din punct de vedere financiar. Scăderea indicatorilor economici este enormă, ceea ce este complet de înțeles din cauza războiului. Desigur, Ucraina nu se poate finanța singură. Întrebarea este dacă sprijinim Ucraina. Și, în momentul în care America și Europa raspund ”Nu” la această întrebare, războiul se va încheia”, a declarat Orban pentru postul ungar Kossuth.

Acesta a subliniat că aceste ajutoare permit Ucrainei să plătească pensiile și salariile, funcționeze ca stat și își finanțeze sistemul de sănătate.

„Europa cheltuie zeci de miliarde de dolari pentru a sprijini Ucraina, acest lucru nu poate continua la nesfârșit”, a mai adăugat el.

„În acest moment, situația este diferită: contribuabilii maghiari susțin și Ucraina prin bugetul european comun. Prin urmare, este rău că minoritatea maghiară este încă hărțuită în Ucraina”, a mai declarat acesta.

Un critic virulent al sancțiunilor impuse de Occident împotriva Rusiei, Orban este considerat liderul cel mai apropiat de Rusia din UE. La sfârșitul februarie el a anunțat că Ungaria se va opune prin veto oricăror noi sancțiuni ale UE împotriva Moscovei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Ungaria poate deveni un stat inexistent daca Orban nu-si tine gura ori daca mai “castiga” o data prezidentialele.

  2. Cunostintele vostre de istorie = 0. Tara creata artificial de saxoni si sovietici cu paminturi furate de la vecini. Au omorit si stramutat in masa minoritatile actuale care de fapt erau majoritari in trecut. Istoria este clara tarile create prin impunere nu vor supravietui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *