CSI / RusiaRăzboiUcraina

Ororile războiului lui Putin: Peste jumătate dintre soldații ruși răniți în Ucraina au membrele amputate

Mai mult de jumătate dintre soldații ruși participanți la războiul împotriva Ucrainei, care sunt recunoscuți cu handicap, au membre amputate.

„Operațiunea specială” a lui Putin a dus la apariția unui număr mare de veterani cu handicap în Rusia. Mai mult de jumătate dintre ei au amputații de picior sau braț.

Aceste date au fost anunțate de ministrul adjunct al Muncii din Federația Rusă, Alexey Vovcenko, vorbind în fața Consiliului Federației.

Oficialul a recunoscut că războiul împotriva Ucrainei a dus la apariția unui număr mare de bărbați cu dizabilități severe. Nu a dat cifrele exacte, deoarece acestea sunt un secret militar.

”Nu voi dezvălui public numărul, dar vreau să spun că persoanele cu dizabilități recunoscute cu amputații reprezintă aproximativ 54% din toți cei examinați. Aceasta este într-adevăr o problemă șocantă. Este foarte mult”, a spus oficialul de la Kremlin.

El a spus că militarii care participă la „operațiunea specială” își pierd picioarele cel mai des (80% din toate amputații), restul de 20% își pierd brațele.

Este de remarcat faptul că, potrivit presei ruse, odată cu începerea războiului împotriva Ucrainei, în Federația Rusă cererea de proteze a crescut de 5 mii de ori.

Kremlinul ascunde numărul real de pierderi în războiul împotriva Ucrainei. Ceea ce se știe cu siguranță este că această cifră depășește suma totală a pierderilor suferite de Federația Rusă în războaiele din istoria sa postbelică.

Pe 17 octombrie, numărul ocupanților ruși lichidați în război a depășit 289.000 de soldați, conform serviciilor de informații ucrainene. Numărul răniților este probabil de câteva ori mai mare. Doar în prima zi a atacului asupra orașului Avdiivka, armata rusă a pierdut 2.000 de soldați.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *