O`Sullivan revine în forţă: vezi ce a reuşit la Openul Mondial
A sărit din schemă Mastersul de la Shanghai, considerând că prezenţa alături de “tânăra” lui familie este mai importantă decât participarea la primul turneu de puncte al sezonului, dar s-a revanşat din plin în faţa fanilor la Glasgow.
Partener de joc a fost Mark King, căruia “Racheta” nu i-a lăsat prea multe şanse din momentul în care şi-a luat cu adevărat viteză. Prima prezenţă la masă a făcut ca Ronnie să adune 38 de puncte, ratarea bilei negre la buzunarul superior stâng readucându-l pe King în prim plan.
Acesta s-a încurcat după doar şapte puncte legate, ratând la rândul său o bilă roşie la buzunarul superior drept. Revenit la masă, O’Sullivan a închis frame-ul cu un break de peste 60 de puncte.
Jocul doi a fost unul extrem de încâlcit, cu numeroase ratări de ambele părţi. Vizibil iritat de intrarea frame-ului în zona loviturilor de siguranţă, Ronnie a lovit de două ori la întâmplare, oferindu-i şanse bune lui King.
În cele din urmă acesta din urmă a revenit la masă pentru un snooker, dar Ronnie i-a plasat bila roz pe marginea buzunarului superior stâng şi astfel jocul a fost trecut tot în dreptul triplului campion mondial deşi King reuşise lovitura.
Frame-ul trei a fost şi cel mai spectaculos al meciului, Ronnie O’Sullivan demonstrându-şi o dată în plus calităţile de “one man show”. După două combinaţii de lovituri bila roşie plus bila neagră, Ronnie şi-a dat seama că este o pâine bună de mâncat mergând pe un break maxim.
Se opreşte din lovitură şi îl întreabă pe arbitrul partidei Jan Verhaas dacă se acordă un premiu special pentru break-ul maxim de 147 de puncte. Impunătorul arbitru olandez intră în jocul lui Ronnie şi îi răspunde acestuia că după informaţiile sale se acordă doar un premiu de 4.000 de lire pentru cel mai mare break al turneului. Ronnie nu este convins că merită efortul să continue şi totuşi o face, nu înainte de a-l mai întreba pe Verhaas: "Esti sigur că nu se acordă un premiu special?". Confirmarea a venit după doar câteva minute, dar de acum “Racheta” era pornită să facă spectacol.
Bilele roşii au intrat pe rând în buzunare însoţite de combinaţia cu bila neagră şi Ronnie era tot mai aproape de al zecelea break de 147 de puncte din carieră. Ajunge la ultima lovitură, tabela arătând 140. Ronnie merge şi îi strânge mâna lui King, lăsând impresia că refuză să joace ultima bilă neagră poate în semn de protest pentru absenţa unui premiu special.
Este momentul în care Jan Verhaas intervine şi îl roagă pe Ronnie să execute totuşi lovitura. Bila este în buzunarul superior stâng şi publicul aplaudă în picioare reuşita lui Ronnie O’Sullivan, prin care acesta l-a depăşit pe marele Stephen Hendry la capitolul break-uri maxime. La numărul de titluri mondiale mai are ceva de aşteptat.
Sursa: onlinesport.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!