ActualitateSănătate

Panica gripei îi face pe români să dea buzna la urgențe

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii atrag atenţia asupra faptului, că în ţara noastreă nu există o epidemie de gripă în acest moment. „Datele ne arată că numărul cazurilor de viroze respiratorii şi gripă este cu aproximativ 25% mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, mai arată aceştia. „Atenţie! În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment. Datele ne arată că numărul cazurilor de viroze respiratorii şi gripă este cu aproximativ 25% mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, arată o postare de vineri, pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.

MS recomandă „prezentarea la camera de gardă sau la unităţile de primiri urgenţe DOAR dacă temperatura depăşeşte 39 de grade şi există comorbidităţi”.

„În cazurile uşoare sau medii, contactaţi medicul de familie pentru recomandări şi izolaţi-vă la domiciliu”, mai indică sursa citată.

Atenție la antibiotice! Recomandările pentru părinţi sunt să evite trimiterea copiilor în colectivităţi dacă prezintă simptome de viroză (tuse, dureri în gât, mialgii, febră) pentru a preveni răspândirea virusului. Reprezentanţii MS reamintesc că „virozele respiratorii NU se tratează cu antibiotice”. „Optaţi pentru tratament simptomatic şi asiguraţi-vă că pacienţii sunt bine hidrataţi. Împreună putem asigura sănătatea comunităţii!”, conchide sursa menţionată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *