Externe

Papa Francisc a fost spitalizat cu o infecție respiratorie

Papa Francisc a fost spitalizat miercuri din cauza unei infecții respiratorii, după ce a avut dificultăți de respirație în ultimele zile, și va rămâne internat în spitalul din Roma pentru mai multe zile de tratament, a anunțat Vaticanul.

Papa, în vârstă de 86 de ani, căruia i-a fost extirpat o parte dintr-un plămân în tinerețe, nu suferă de COVID-19, a declarat purtătorul de cuvânt Matteo Bruni, într-o declarație făcută miercuri târziu.

Spitalizarea a fost prima de când Francisc a petrecut 10 zile la spitalul Gemelli, în iulie 2021, pentru a i se îndepărta 33 de centimetri din colon.

Aceasta a ridicat imediat întrebări cu privire la starea generală de sănătate a lui Francisc și la capacitatea sa de a sărbători evenimentele aglomerate din Săptămâna Sfântă, care urmează să înceapă în acest weekend cu Duminica Floriilor.

Bruni a declarat că Francisc a avut probleme de respirație în ultimele zile și a mers miercuri la spitalul Gemelli pentru analize.

“Testele au arătat o infecție respiratorie (cu excepția infecției COVID-19) care va necesita câteva zile de tratament medical în spital”, se arată în declarația lui Bruni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *