Social

Părinții lui Ilie Cazacu riscă să intre în comă

Potrivit medicilor din Chișinău, Stela Surchicean şi Alexandru Viniţchii riscă să intre în comă sau, chiar, să decedeze, dacă nu renunţa să iasă din greva foamei. De două săptămâni părinţii lui Ilie Cazacu protestează în faţa Ambasadei Rusiei la Chişinău, sperând astfel să-l elibereze pe fiul lor, aflat de trei luni în detenţie la Tiraspol.

Mama lui Ilie Cazacu, Stela Surchicean, a fost deja internată, ieri, în secţia gastrologie a Spitalului Republican din Chişinău. Tratamentul ei va dura două săptămâni, iar abia de luni, 28 iunie, ea va putea primi hrană lichidă. Soţul ei, Alexandru Viniţchii, a refuzat să fie internat şi continuă să protesteze în cortul din faţa Ambasadei Rusiei. El a spus că va sta acolo până nu va intra în comă.

Organizaţiile neguvernamentale pentru drepturile omului din R. Moldova şi avocaţii părinţilor lui Ilie Cazacu se arată îngrijoraţi de faptul că pe parcursul celor două săptămâni de protest, niciun oficial din cadrul Ambasadei Rusiei nu i-a invitat pe cei doi protestatari să discute despre problema lor şi nu au depus eforturi vizibile şi eficiente în vederea organizării unei întrevederi a părinţilor cu Ilie Cazacu.

În vârstă de 25 de ani, Ilie Cazacu era angajat la Inspectoratul Fiscal din Bender (Tighina). A fost arestat pe 19 martie. Cu excepţia şefului misiunii OSCE, nimeni nu l-a vazut şi i-a fost neglijat dreptul de a avea întrevederi cu părinţii lui timp de trei luni. Părinţii lui Ilie Cazacu au intrat în greva foamei pe termen nelimitat pe 12 iunie anul curent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *