Actualitate

Parlamentul a votat constituirea Grupului parlamentar pentru susținerea Belarus Democrat. Opoziția sperie cu ruperea relațiilor diplomatice cu Minskul

Parlamentul a votat constituirea Grupului parlamentar pentru susținerea Belarus Democrat. Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 53 de deputați. Potrivit autorilor inițiativei legislative, deputații Doina Gherman și Mihail Popșoi, crearea grupului va oferi o oportunitate de a aprofunda dialogul dintre Parlamentul Republicii Moldova și mișcarea democratică din Belarus, pe bază de parteneriat, în spiritul respectului reciproc, egalității în drepturi și al intereselor comune, transmite Deschide.md.

„Parlamentul, prin acest proiect de hotărâre, își reafirmă angajamentul față de promovarea valorilor democratice și protejarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului”, a declarat președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman.

Prin acțiunea de constituire a Grupului parlamentar pentru susținerea Belarus democrat, Parlamentul își reafirmă angajamentul față de promovarea valorilor democratice și protejarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, menționează autorii inițiativei legislative. Componența nominală a Grupului este stabilită în baza opțiunilor expuse de deputați.

Reprezentanții PSRM și PCRM au criticat constituirea grupului, menționând că acesta ar putea duce la ruperea relațiilor diplomatice dintre Chișinău și Minsk, dat fiind faptul că Belarus Democrat reprezintă o platformă de sprijin a opoziției din statul respectiv.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *