CSI / RusiaUE / Nato

Parlamentul Estoniei declară „Rusia regim terorist și țară ce suține terorismul”

Marți, Parlamentul din Estonia a condamnat anexările de teritorii ucrainene de către Moscova şi a calificat Rusia drept „regim terorist”, informează AFP și Hotnews.

Declaraţia a fost adoptată de 88 de deputaţi ai parlamentului unicameral al Estoniei, care numără 101 de parlamentari. 10 deputaţi erau absenţi în momentul votului, iar 3 s-au abţinut.

Parlamentul estonian „declară Rusia regim terorist şi Federaţia Rusă – ţară ce susţine terorismul”, potrivit unui comunicat.

„Regimul (preşedintelui rus Vladimir) Putin, cu ameninţările sale de atac nuclear, a făcut din Rusia cel mai mare pericol pentru pacea din Europa şi din întreaga lume”, se menționează în comunicat.

Această luare de poziţie răspunde apelurilor repetate ale preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

În luna august, Parlamentul unei alte ţări baltice, Letonia, a declarat că Rusia este „stat-sponsor al terorismului”, și a acuzat Moscova de „genocid ţintit împotriva poporului ucrainean”.

Însă, administraţia preşedintelui SUA, Joe Biden a anunţat luna trecută că nu va utiliza aceşti termeni, apreciind că ei „nu sunt cea mai eficace şi mai solidă cale de a avansa”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *