Actualitate

Parlamentul rus avertizează că Polonia este următoarea la rând pentru a fi „denazificată după Ucraina”

Un parlamentar rus avertizează vineri că recentele declarații ale liderilor polonezi încurajează Moscova să „o pună pe primul loc la rând pentru denazificare după Ucraina”.

Deputatul Dumei de Stat a Rusiei Oleg Morozov, folosind limbajul pe care Rusia a căutat să-și justifice invazia sângeroasă a Ucrainei , a făcut remarca pe pagina sa Telegram, potrivit presei de stat ruse.

Prin declarațiile sale despre Rusia ca „tumoare canceroasă” și despre „indemnizația” pe care trebuie să o plătim Ucrainei, Polonia ne încurajează să o punem pe primul loc în coada pentru denazificare după Ucraina”, a scris Morozov.

Marți, premierul polonez Mateusz Morawiecki a scris o coloană pentru Telegraph, criticând președintele rus Vladimir Putin și propaganda pe care o răspândește despre războiul din Ucraina.

Ideologia „Lumii ruse” a lui Putin este echivalentul comunismului și nazismului din secolul al XX-lea. Este o ideologie prin care Rusia justifică drepturile și privilegiile inventate pentru țara sa”, a spus Morawiecki.

„În numele acestei ideologii, Mariupol și zeci de orașe ucrainene au fost distruse, deoarece a trimis soldați ruși la război, i-a convins de superioritatea lor și ia încurajat să comită crime de război inumane – uciderea, violul și torturarea civililor nevinovați”.

„Nu ne putem face iluzii. Aceasta nu este o nebunie, ci o strategie deliberată care a deschis deja porțile genocidului. „Lumea rusă” este un cancer care consumă nu numai majoritatea societății ruse, dar reprezintă și o amenințare mortală pentru întreaga Europă”, a adăugat el. „De aceea, nu este suficient să sprijinim Ucraina în lupta sa militară cu Rusia. Trebuie să eliminăm complet această nouă ideologie monstruoasă”.

În comentariile recente publicate de site-ul rus Pravda , președintele polonez Andrzej Duda a spus „credem profund că comunitatea internațională… va forța Rusia să plătească o despăgubire pur și simplu pentru a restaura ceea ce a fost distrus în Ucraina”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

  1. Rusofonul a uitat ca Polonia face parte din NATO,nu e fara aparare ca Ucraina care lupta eroic,dar de una singura… Nato intr-o luna se clarifica cu Rusia…

  2. Deja vorbim de o paranoia acuta schizofrenica generalizata. Asta pentru ca majoritatea rusilor cred in aceste gugumanii in afara oricarei realitati. Mai ales aceste generalizari la nivel de natiuni arata criza profunda in care se gaseste propaganda rusa.
    Avand in vedere ca in Federatie sunt multe nationalitati nu este exclus ca im viitorul apropiat sa apara conflicte multietnice si scindari interne de care o sa profite „prietenii” Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *