Război

Pasagerii unui zbor din Rusia au fost dați jos din avion, după ce copilotului i s-a interzis să decoleze pentru că a fost mobilizat în războiul din Ucraina

Pe aeroportul orașului rusesc Ufa, copilotul zborului Ufa-Antalya a fost dus la biroul de înrolare militară direct de la bordul avionului. Zborul a fost întârziat nouă ore. Unul dintre pasageri a povestit pentru presa locală despre eveniment, scrie Ukrainska Pravda, citând Radio Europa Liberă, potrivit Yahoo News.

Potrivit pasagerului, zborul Azur Air spre Antalya trebuia să plece la 5:20 a.m., dar a plecat abia în jurul orei 14:00.

La difuzor a fost făcut un anunț: „Din cauza mobilizării [parțiale] și a interdicției ulterioare de trecere a frontierei pentru copilot, decolarea este anulată. Vă rugăm să părăsiți avionul”, spune pasagerul pentru Mkset.ru.

La 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o mobilizare „parțială”, iar potrivit liderului de la Kremlin până vineri au fost au fost recrutați 222.000 de bărbați din cei 300.000 planificați pentru recrutare.

Video AICI

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *