Actualitate

Pe 19 martie Republica Moldova se alătură campaniei „Ora Planetei”

Acțiunea mondială Earth Hour 60+ reprezintă cea mai mare mișcare voluntară de mediu din toate timpurile. Ora Planetei este o acțiune globală, în cadrul căreia cetățenii sunt îndemnați să stingă luminile și aparatele electrice timp de o oră, în semn de neindiferență față de viitorul planetei. Însă scopul Orei Planetei nu constă doar în economisirea energiei electrice. Acțiunea reprezintă un simbol al respectului pentru natură, un aport adus diminuării consecințelor schimbărilor climatice.

Totodată, unul din obiectivele evenimentului este de a trage un semnal de alarmă privind amploarea efectelor încălzirii globale, schimbărilor climatice și poluării mediului.

În acest context, facem un apel către toți cei interesați de mediu să stingă luminile în intervalul de timp 20:30-21:30 și să vină la concertul dedicat evenimentului „Ora Planetei”, care se va desfășura pe data de 19 martie în intervalul de timp 18:30-21:30 pe strada pietonală Eugen Doga sau să iasă la o tură cu bicicleta, o alergare scurtă sau o simplă plimbare simbolică prin oraș împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii.

Lăsați Planeta să respire!

Sâmbătă, 19 martie 2016, în municipiul Chișinău pe strada pietonală Eugen Doga, în intervalul de timp 18:00 – 22:00, se va desfășura evenimentul ”Ora Planetei”. În Republica Moldova acțiunea este patronată de Ministerul Mediului în colaborare cu Ministerul Apărării, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Primăria municipiului Chișinău, ONG-urile de mediu, alte instituții din țară.

Prima Oră a Planetei a fost organizată de WWF în 2007 în Australia, campania fiind de un mare succes: mai mult de 2 milioane de oameni au luat parte la ea. În anul următor, evenimentului i s-au alăturat deja 35 de țări. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut ca în doar câțiva ani mișcarea să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie. La ediția de anul trecut, peste 7.000 de orașe din peste 160 de țări au stins luminile de Ora Planetei.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *