Politică

Performanță remarcabilă a elevelor din România: o medalie de aur și trei de argint la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

În perioada 13-19 aprilie 2023, la Portorož, în Slovenia, s-a desfășurat Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete.

Într-o postare pe Facebook, Societatea de Științe Matematice a anunțat că la competiție au participat din Partea României următoarele eleve: Anca Boiangiu și Aida Mitroi (Liceul Internațional de Informatică București), Mara-Ioana Zaharia (Colegiul Național „Vasile Alexandri“, Galați) și Mădălina-Gabriela Pîrvulescu (Colegiul Național „Frații Buzești“, Craiova). Echipa a fost condusă de prof. Mihail Bălună (redactor șef Gazeta Matematică), având ca adjunct prof. Anca Băltărigă (Liceul Internațional de Informatică București).

Reprezentantele țării noastre au obținut rezultate remarcabile, iar patru dintre ele au fost medaliate după cum urmează:

  • Medalia de aur: Anca Boiangiu
  • Medalii de argint: Mara-Ioana Zaharia, Mădălina-Gabriela Pîrvulescu și Aida Mitroi

Potrivit Societății de Științe Matematice din România, în clasamentul pe națiuni, România s-a clasat pe locul 3, între țările europene și locul 6, între toate țările participante.

Aceste rezultate, obținute de către o echipă în care nu a mai fost prezentă niciuna dintre componentele echipei de anul trecut (situată pe primul loc), confirmă încă o dată valoarea școlii românești de matematică în ceea ce privește pregătirea pentru performanță.

În iulie 2022, elevii care au reprezentat România la Olimpiada Internațională de Matematică a obținut primul loc în Europa și locul 5 la nivel mondial.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *