Actualitate

Persoanele care au fost reținute în dosarul „schemei de vânzare a mașinilor din UE” vor sta după gratii

Dintre acestea, în privința a două femei, magistrații au dispus aplicarea măsurii preventive – arestul la domiciliu, din motive de sănătate și familiale (a doua învinuită fiind mamă a mai mulți copii) transmite unimedia.info.

În ceea ce privește cei 19 deținuți implicați, acestora urmează să le fie prezentată învinuirea în cadrul aceleași scheme infracționale. Cea mai mare parte din învinuiți colaborează cu oamenii legii și fac declarații prin care relatează amănunte și alte împrejurări privind comiterea faptei infracționale.

Recent, ca urmare a publicării comunicatului de presă la acest subiect, autoritățile de drept au primit și alte plângeri despre fapte infracționale similare.

Acum, procurorii PCCOCS urmează să verifice conexiunea acestora cu faptele infracționale investigate.

Procurorii PCCOCS îndeamnă cetățenii să manifeste vigilență la încheierea tranzacțiilor comerciale, atât la încheierea contractelor, cât și la consultarea istoricului companiilor și persoanelor implicate.

Reținerile și învinuirile înaintate pe dosar au urmat celor 60 percheziții de marți, în peste 5 penitenciare, 14 raioane și municipiul Chișinău, într-o schemă infracțională care a fost soldată cu prejudicii de circa 2 milioane lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *