Social

Persoanele refugiate din Ucraina au posibilitatea să studieze limba română în cadrul unor cursuri organizate cu sprijinul inițiativei UE

Persoanele refugiate din Ucraina au posibilitatea să studieze limba română în cadrul unor cursuri organizate cu sprijinul inițiativei Uniunii Europene „Primarii pentru Creștere Economică”, implementată de PNUD.

Astfel, instruirile se desfășoară la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și la Universitatea de Stat din Comrat, anunță Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova, scrie Radiomoldova.md.

Programul de instruire are durata de trei luni, iar lecțiile se desfășoară de trei ori pe săptămână. Cursurile sunt adaptate la necesitățile și cunoștințele participanților, iar predarea este interactivă, cu utilizarea suporturilor audio și video.

Coordonatorul de proiect la PNUD Moldova, Valentin Croitoru, susține că această inițiativă are scopul să contribuie la integrarea socială și economică a oamenilor care au fost nevoiți să se stabilească în Republica Moldova ca urmare a războiului din Ucraina. Aceștia au posibilitatea să învețe limba româna și să se poată angaja mai ușor în câmpul muncii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Atentie ! Daca ucrainenii care se refugiaza in Rep Moldova si Romania nu vor fi obligati sa studieze si limba romana (afara de ucraineana), se va ajunge in timp la probleme precum sunt azi in Gagauzia si Transtria, probleme de neintegrare cauzate de necunoasterea limbii de stat, care duc la excludere sociala. Aceeasi problema este si in Romania cu ungurii, cauzata tot de neinvatarea limbii romane si la fel excludere sociala. Din aceste cauze, oficialii celor doua state romanesti trebuie sa-i oblige pe refugiatii ucraineeni sa invete si limba romana daca vor sa primeasca ajutoare si drept de sedere, alfel vor fi probleme grave in viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *