CSI / RusiaExterne

„Piticul” Medvedev amenință Ucraina: Își va pierde suveranitatea națională, dacă nu acceptă condițiile Rusiei în negocieri

Pentru prima oară, un înalt oficial rus vorbește fără reținere despre ștergerea de pe hartă a Ucrainei și amenință că aceasta își va pierde suveranitatea dacă va continua să refuze să negocieze cu Rusia în condițiile impuse de aceasta. Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a fost citat de agenția Interfax.

Sub influența Occidentului, Ucraina s-a îndepărtat de poziții realiste în negocierile cu Federația Rusă și a suspendat dialogul, ceea ce duce la scăderea șanselor de soluționare diplomatică a conflictului, consideră Medvedev.

„Șansele, din păcate, nu se îmbunătățesc, ci se înrăutățesc”, a spus el, într-un interviu acordat Al Jazeera, răspunzând la o întrebare despre perspectivele unei reglementări politice a situației.

Potrivit acestuia, „cu ceva timp în urmă, Ucraina ar fi manifestat dorința de a conveni asupra punctelor-cheie și într-o poziție relativ, în opinia noastră, realistă”.

Medvedev a explicat că această poziție era „de a recunoaște realitățile: atât realitățile teritoriale (ce s-a întâmplat cu Crimeea, ce s-a întâmplat cu Donbas), cât și realitățile asociate cu participarea la organizațiile internaționale, inclusiv în blocurile militare”.

„Cu alte cuvinte, refuzați să participați la NATO și urmați o politică neutră în această direcție, precum și să efectuați o demilitarizare parțială și să faceți o serie de alte lucruri importante, în opinia noastră, le-am spus delegaților lor și pe teritoriul Belarusului, atât la Istanbul, cât și online”, a adăugat acesta.

„Dar la un moment dat, evident sub influența apelurilor pe care Kievul le aude de la Washington și Bruxelles, au suspendat aceste negocieri. Astfel, situația nu s-a îmbunătățit și într-o oarecare măsură chiar s-a înrăutățit”, a continuat vicepreședintele Consiliului de Securitate.

În opinia sa, acum „situația se dezvoltă într-un cu totul alt scenariu”.

„Adică, cu alte cuvinte, de fapt, există o dezvoltare ulterioară a unei operațiuni militare speciale. Deși au avut șansa să încerce să se înțeleagă cu noi pe acest subiect”, a spus el.

„Ce amenință acest lucru? Este clar ce. Din păcate, acest lucru este legat atât de victime, cât și de distrugere și, în cele din urmă, Ucraina poate pierde teritorii suplimentare ca urmare a ceea ce se întâmplă. În cele din urmă, acest lucru amenință Ucraina, refuzul de a fi de acord cu noi. În esență, un lucru e principala amenințare: pierderea suveranității naționale”, a relatat Medvedev.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *