Ultima oră

Plahotniuc despre relațiile cu China

Reamintim că o delegație a PDM se află zilele acestea în China, iar prima întâlnire a avut-o cu viceministrul Departamentului Internațional al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, Zhou Li. În cadrul acestei întâlniri, Plahotniuc a remarcat faptul că relațiile dintre Moldova și China au evoluat foarte bine în ultimii ani. “Am remarcat prezența importantă a companiilor din China la Forumul Moldo-Chinez din noiembrie anul trecut și cred că această vizită pe care o facem ne va ajuta să întărim în continuare relațiile economice dintre țările noastre”, a spus prim-vicepreședintele PDM.

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, Plahotniuc, lider al delegației moldovene, a transmis salutul Partidului Democrat din Moldova către Partidul Comunist Chinez și a exprimat respectul PDM pentru evoluția economică și socială a Chinei. „Ceea ce s-a întâmplat în China în ultimii 35 de ani arată capacitatea stângii de a înțelege problemele sociale și de a indica o cale de dezvoltare. Această reușită este meritul PCC și al poporului chinez”, a spus Vlad Plahotniuc. Referindu-se la PDM, prim-vicepreședintele formațiunii a subliniat că PDM, ca partid de centru-stânga, are în vedere, ca și PCC, să asigure cât mai multe locuri de muncă pentru cetățeni și prosperitate pentru țară, în ansamblul său.

De cealaltă parte, Zhou Li a mulțumit delegației PDM pentru vizita în China și a remarcat faptul că PDM este un partid important pentru viitorul Republicii Moldova. “Am observat creșterea forței Partidului Democrat în țara dvs. și apreciem deschiderea PDM pentru colaborarea cu China. Sper că această vizită va avea drept efect consolidarea comunicării dintre partidele și țările noastre”, a spus oficialul chinez. El a afirmat că printre noile obiective ale Departamentului Internațional al CC al Partidului Comunist Chinez se află și intensificarea comunicării cu țările din fosta URSS, menționând că PDM este “un partener de încredere” și reafirmând politica tradițională a Chinei privind non-interferența în treburile altor state. “Am observat schimbările radicale de ordin politic din Moldova și vrem să vă asigurăm că vom susține orice alegere a Moldovei sau a PDM”, a spus Zhou Li, referindu-se la opțiunile de politică externă ale Moldovei și ale PDM.

Agenda liderilor PDM în China include mai multe întâlniri cu înalți oficiali ai Partidului Comunist Chinez, cu înalți oficiali din ministere și agenții guvernamentale, precum și cu reprezentanți de top ai unor companii chineze interesate de Republica Moldova. Din delegația PDM în China fac parte prim-vicepreședintele Vlad Plahotniuc, vicepreședinții Andrian Candu și Pavel Filip, precum și Vasile Botnari, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor și Valeriu Triboi, directorul Agenției Proprietății Publice din cadrul Ministerului Economiei.

Sursa: pdm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *