CSI / Rusia

Podoleak a acuzat Rusia că a mințit despre „capturarea” orașului Mariupol: țară falsă, victorii false

După două luni de război, Rusia a anunțat că au luat Mariupol, cu excepția Azovstal. Cu toate acestea, această fabrică metalurgică ocupă o cincime din teritoriul orașului și este de 22 de ori mai mare decât suprafața Vaticanului sau cât trei „Parcuri Centrale” din New York.

Mihail Podoleak, consilier al lui Zelenski, a subliniat victoria falsă a rușilot pe Twitter. El a subliniat că Azovstal este protejat de soldați ucraineni reali „de oțel”.

„După două luni de lupte cu Federația Rusă, se spune că au luat Mariupol. Cu amendamentul: „cu excepția Azovstal”. Dar iată chestia: Azovstal este 1/5 din Mariupol. Sau 22 Vatican sau 3 Central Park în New York. Țară falsă, victorii false. Și apărători ucraineni adevărați. Din oțel”, a scris Podoleak.

Anterior, șeful departamentului rus de apărare a raportat președintelui țării agresoare, Vladimir Putin , despre cursul războiului împotriva Ucrainei. În special, potrivit lui Șoigu, Mariupol a fost „eliberat” de trupele ruse și de mercenari ai așa-numitului „republici populare din donețk”.

În ciuda acestui fapt, apărătorii ucraineni, care se află în Mariupolul asediat, continuă să-i atace pe rușii din oraș. În ciuda situației dificile, soldații au reușit să distrugă trei tancuri inamice, două vehicule de luptă de infanterie și un transportor blindat de trupe.

Amintim că în noaptea de 26 aprilie, ocupanții ruși au lansat 35 de atacuri asupra Azovstal din Mariupol, unde civilii se ascund de bombardamente în subsoluri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *