Actualitate

Podoleak, despre acțiunile R.Moldova în contextul războiului: „Avem o atitudine foarte cordială față de Moldova și nu avem nici un fel de obiecții din acest punct de vedere”

Consilierul președintelui Ucrainei, Mihailo Podoleak a negat speculațiile precum că ucrainenii ar fi deranjați de acțiunile Republicii Moldova în contextul războiului din Ucraina și anume că autoritățile moldovenești nu ar fi interceptat rachetele rusești care au survolat spațiul nostru aerian. Podoleak a argumentat că poporul ucrainean cunoaște situația Republicii Moldova, declarațiile au fost făcute de oficialul ucrainean în cadrul unei emisiuni de la ProTV.

„Poporul ucrainean are o atitudine foarte cordială față de prietenii noștri moldoveni, în totalitate, deși aveți câteva partide politice care dau preferință gazelor rusești și organizează astăzi proteste. Deja de două luni organizează acțiuni de proteste în favoarea Federației Ruse. Adică acele partide care, în fond, își doresc ca Rusia să omoare în continuare cetățeni ucraineni. Avem o atitudine foarte cordială față de Moldova și nu avem nici un fel de obiecții din acest punct de vedere”, a delcarat Mihailo Podoliak, referindu-se la rachetele care au survolat spațiul aerian al R. Moldova și au explodat în Ucraina.

În același context, consilierul prezidențial a reiterat că Ucraina are o singură obiecție, față de o singură țară – Rusia, scrie Replicamedia.md.

„Nu avem față de nimeni întrebări sau obiecții, decât față de o singură țară, care din propria inițiativă, încălcând toate normele dreptului internațional a invadat Ucraina. Pe teritoriul Ucraine, Rusia continuă să omoare cetățeni. Aceste rachete pot ajunge inclusiv pe teritoriul Poloniei sau Moldovei și este clar că unica țară care se face vinovată este Federația Rusă”, a conchis Mihailo Podoleak.

Regiunea transnistreană e un factor destabilizator, atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru Ucraina, a declarat consilierul preşedintelui ucrainean într-un interviu mai vechi. Potrivit lui, Kievul ia în calcul anumite sancţiuni şi restricţii privind regiunea secesionistă din stânga Nistrului.

Menționăm că anterior, consilierului prezidenţial ucrainean, Alexei Arestovici, fiind întrebat despre situaţia din stânga Nistrului, a declarat că R. Moldova „poate avea mari neplăceri”, iar cea mai bună soluție pentru Moldova, în acest context, este să ceară ajutorul Ucrainei și României.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *